Vegyes tüzelésű kazán esetén!

A vegyes tüzelésű kazánok nagy előnye, hogy több tüzelőanyagot is kezelni tudnak, ilyen például: hasábfa, szén, lignit, brikett, háztáji szerves hulladék.

Viszont hátrányuk is van!

  • komfortilag nem a Hilton: favágás, behordás, szén lapátolás, stb..
  • szabályozatlan a fűtés (kivétel ha van fűtési puffertartály)
  • Csak 3, 4 tüzelőanyagot tud kezelni, és ezt is manuálisan, napi megrakással
  • Hatásfoka 60-70%, ami gazdaságtalanná teszi, hiába olcsó a fa! Az olcsó szó azért fontos mert Magyarország 84%-a jelenleg gázzal fűt, és második alternatívaként a fát ismerik az emberek, mint fűtőanyagot. Az átállás folyamatos a gázfűtésről, és így a fa ára is rohamosan emelkedik!

A DS SIMPLE biomassza égőfej közel 15-20 tüzelőanyagot tud kezelni teljesen automatán, csak egy meglévő vegyestüzelésű kazán kell hozzá!

Egy puffertartály árába kerül, és az előnye:

  • Szabályozható
  • Nem kell többé fát vágnia, naponta behordania
  • 15-20 tüzelőanyagot is kezelni tud a meglévők (fa, szén, lignit) mellett
  • 85-90% hatásfokkal égeti el a tüzelőanyagot

Szabályozottá válik a fűtési rendszer nincs szükség puffertartályra! Automatán tudja állítani a teljesítményét, automatán adagolja a tüzelőanyagot, és a levegőt is. Csak annyi tüzelőanyagot adagol, amennyit az otthona kér! Megszűnik a tüzelőanyag pocsékolás, ezáltal olcsóbbá válik a fűtés!

Nem kell a favágáson, napi tüzelőanyag behordáson gondolkodnia! Az adagoló tartálya 2-3 napos betárolást tesz lehetővé, de akár heti tüzelőanyag tartállyal is kérhető! Kényelmes több idő marad a pihenésre, családra, barátokra!

Amellett, hogy megmarad a jelenlegi fa, széntüzelés lehetősége, kibővítheti a fűtőanyagok listáját különböző pelletekkel, fa aprítékkal, gabona ocsúkkal, magvas terményekkel!

Az égőfej 85-92%-os hatásfokkal tudja kezelni tüzelőanyagokat! Ezáltal kevesebb tüzelőanyagot használ fel, és mégis ugyan olyan meleget biztosít! Olcsóbb lesz a fűtés, kevesebb hely kell a tüzelőanyagnak!

Ha a vegyetüzelésű kazánja már a végét járja, esetleg szeretne egy újabb konstrukciót a DS SIMPLE égőfej kiegészíthető kazántestel is.

A DS SIMPLE kazán önmagában egy vegyestüzelésű rendszer, ami ugyan úgy hasábfát, szenet, lignitet háztáji hulladékot tud égetni. Az egybeépített biomassza kazán automata gyújtással, adagolással, hamukihordással van felvértezve!

Kérjen személyre szabott, egyedi kedvezményes árajánlatot, egyszerűen, és gyorsan! Ajánlat kérését kollégáink pár órán belül visszaigazolják!

Jelenleg közel 30 különböző méretű, és típusú eszköz közül választhat honlapunkról. Az ajánlati lap kitöltésével tisztább képet kapunk az Ön igényeiről (mi fontos Önnek, milyen kazán típusban gondolkozik, stb..) A személyre szabott árajánlattal egyéni kedvezményeket is nyújtunk, és csak az igényeinek megfelelő készüléket ajánlunk!

E-mail cím: :*
E-mail cím megerősítése: :*
Vezetéknév::*
Keresztnév::*