Vizes fűtési rendszerek, karbantartása, tisztítása

A csövekben képződött rozsda iszapot képez, ami lerakódik a radiátorok alján, a padlófűtésben, a szivattyú egységekben, a hőcserélőkben, és a vízvezeték hálózatban. A lerakodott szennyeződés idővel dugulást, és a rendszer meghibásodását eredményezi.

Fűtésrendszere elszennyeződött, ha:

 • nem fűt úgy a kazán mint rég
 • az összeillesztések helyén csöpög a vezeték
 • furcsa zaj a kazán felől
 • nehezen gyújt be a kazán
 • hideg a radiátor alja
 • a padlófűtés nem adja le a hőt
 • a napkollektorok nem termelnek annyi melegvízet mint régen

A rozsdás iszap már 1-2 éves gázkazánoknál, vegyes tüzelésű kazánoknál is gondot okozhat.

Ha ezeket a hibákat tapasztalja, akkor a csövekben, és a gépészetben felgyülemlett a vízkő, a rozsda, és különböző bakteriális anyagok. A rendszer tisztításra, karbantartásra szorul!

Egy erre a feladatra készült speciális gép segítségével, a radiátorok, és a kazán levétele, megbontása nélkül is kitisztítható a fűtési rendszer:

Karbantartás nélkül a következő problémák léphetnek fel

 • A fűtésrendszerekben megfelelő védelem nélkül korrózió lép fel, amely csökkenti fűtési rendszerének élettartamát.
 • A rozsda és vízkő lerakódások rontják fűtési rendszerének hatásfokát.
 • A kazán hatásfokának romlásával nő az energia felhasználás, és a széndioxid kibocsájtás.
 • A korrózió során képződő gáz és lerakódó rozsda rontja a radiátorok hőleadó képességét.
 • Szélsőséges esetekben a korrózió következtében a radiátorok kilyukadhatnak!
 • Vizsgálatok bizonyítják, hogy a megfelelően kezelt rendszerek jobb hatásfokkal működnek.

Milyen vizes rendszereknél ajánlott az időnkénti tisztítást:

 • Gázkazános
 • Fa tüzelésű kazános
 • Vegyes tüzelésű kazános
 • Padlófűtés, fal, és mennyezet fűtéses
 • Radiátoros
 • Fan col-os
 • Napkollektoros
 • Hőszivattyús

Kazánoknál, és a radiátoros rendszereknél

A korrózió okozta iszap és a vízkő lerakódás csökkenti a fűtés rendszer hatékonyságát, illetve hőcserélő és szivattyú meghibásodáshoz vezethet.

Napkollektoroknál

A napkollektoros rendszerekben a korróziós hatások, a vízkő lerakódás, és a nem megfelelő hő stabilitású hőközlő közeg bomlása miatt lerakódások keletkezhetnek, melyek hatásfokromláshoz vezetnek.

Hőszivattyúknál, és a padlófűtés rendszerben

A korrózió okozta iszap és az alacsony hőmérséklet miatt elszaporodó baktériumok dugulást okoznak a csövekben, ami a fűtés rendszer hatékonyságának csökkenéséhez vezet.

Ha hasonló tüneteket tapasztal a saját rendszerénél, akkor bizony karbantartásra szorul. A rendszeres karbantartással Ön energiát, és pénzt takarít meg, mivel az épületgépészeti rendszere mindig az optimális hatásfokkal üzemel. Ráadásul a pénztárcája mellett a környezetét is kíméli, mert a jobb hatásfok kevesebb káros anyag kibocsájtást eredményez.

Forradalmi újdonság Magyarországon!

Előzze meg a fűtésrendszere elszennyeződését már a beüzemelés pillanatától kezdve.

Total Filter (TF1) fűtésrendszer tisztító:

Az egyetlen olyan csővezeték hálózatba szerelhető szűrőberendezés, melyben egy szabadalmaztatott technológia egyesíti a hidrociklonikus, és a mágneses hatásokat annak érdekében, hogy kiszűrje, csapdába ejtse és magában tartsa a rendszer vizében található szennyezőanyagokat. Ez a jelenleg kapható leghatékonyabb szűrőberendezés ma Magyarországon.

 • egyedülálló hatásmechanizmus, eltávolítja az összes mágnesezhető, és nem mágnesezhető szennyeződést is.
 • vízszintes, és függőleges csővezetéshez is alkalmazható
 • adagolópont a fernox ‘F’ típusú termékek számára
 • Eltávolítás vagy szétszerelés nélkül pillanatok alatt tisztítható
 • Nem blokkolja, és nem szűkíti le a vízáramot
 • Minden szelep, és szerelvény mellékelve van hozzá egy csomagban.
 • A leggyorsabban tisztítható, és beszerelhető, csővezeték hálózatba illeszthető szűrőberendezés.

Nincs rendetlenség, nincs gond a TF1 konstrukciójának köszönhetően a tisztítás nem is lehetne könnyebb. A mágnes pillanatok alatt kivehető és tisztítható anélkül, hogy az egységet ki kellene szerelni a csővezeték hálózatból, vagy szűrőt szét kellene szerelni.

A TF1 egyedülálló tervezése arról is gondoskodik, hogy ne zárja el, vagy ne csökkentse a vízáramot. A 9000 gauss mágneses erőség, hidrociklonikus hatásmechanizmussal kombinálva gondoskodik arról, hogy minden szennyeződést eltávolítson a rendszer vizéből. A TF1 konstrukciója adagolópontként szolgál a Fernox ‘F’ típusú termékek számára.

Egyszerű beépíteni, 22 mm-es, vagy 28 mm-es csatlakozókkal is rendelhető. A Fernox TotalFilter TF1 teljes csomagban kapható így nincs szűkség további alkatrészekre, kiegészítőkre, vagy szerelvényekre.

Vízszintes, és függőleges csővezetéshez is megfelelő, a TF1 kialakítása olyan, hogy gyorsan átalakítható legyen függőleges vagy vízszintes csővezetékhez is, ezáltal a problémás szerelés már a múlté.

Kérdések, és válaszok TF1

Áraink itt megtekinthetőek…

Növelje kazánja élettartamát a TF1-el!

Növelje kazánja élettartamát a TF1-el!Fűtésrendszerét számos szennyeződés gátolhatja a megfelelő működésben, így érdemes karbantartani, ha a kívánt eredményt szeretné elérni.  A fűtésrendszer tisztítása ajánlatos már az 1-2 éves fűtőrendszereknél is.

Ha az alábbi problémák egyikét tapasztalja, akkor minden bizonnyal fűtésrendszere tisztításra szorul; nem úgy fűt kazánja ahogy régebben, hideg a radiátor alja, nehezen gyújt be a kazán, illetve a csövekben képződő rozsda iszapot képez a vizes fűtési rendszereknél, ami további meghibásodást eredményez.

Szakszerű fűtésrendszer tisztítás érdekében ajánljuk Önnek a TF1-et, amivel már a beüzemelés pillanatától kezdve használhat.  Az egyetlen olyan szűrőberendezés, mely kiszűri, csapdába ejti és magában tartja a fűtési rendszer vizében található anyagokat, melyek rendszerének élettartamát leredukálnák. Ez a jelenleg leghatékonyabb szűrőberendezés ma országunkban.

Miért érdemes a TF1-et választani? Vízszintes és függőleges csövekhez egyaránt használható, eltávolítás és szétszerelés nélkül is tisztítható és megnöveli élettartamát berendezésének. Forduljon hozzánk Ön is, amennyiben fontosnak tartja a szakszerű fűtésrendszer tisztítást!

Ne hanyagolja el a vizes fűtési rendszer karbantartását!

Ne hanyagolja el a vizes fűtési rendszer karbantartását!A vizes fűtési rendszer, vagyis a radiátoros fűtés igen elterjedt megoldás, hiszen a központi fűtés is ezekre a fűtési rendszerekre korlátozódik. Mint minden fűtési rendszert, ezeket is karban kell tartani, ellenőrizni még a fűtési szezon előtt, hogy hatékonyan és biztonságosan működjenek.

A vizes fűtési rendszerek karbantartásának egyik bevált módszere az átmosás. Gyakran megesik ugyanis, hogy a radiátorok hidegek maradnak, hiába megy a fűtés. A hideg radiátort légbuborék kialakulása is okozhatja, ilyenkor légteleníteni kell. Egy másik ok a lerakódások keletkezése. Ez legtöbbször azt jelenti, hogy a radiátor belsejében szennyeződések, törmelék rakódott le, amit fel kell oldani és el kell távolítani, hogy a meleg víz ismét mindenhová eljusson. A vizes fűtési rendszerek karbantartása az öt évnél idősebb fűtésrendszerek esetében indokolt, de ha hideg radiátort, a szokottnál nagyobb fogyasztást, lassabb felmelegedést észlelünk, érdemes szakemberhez fordulni!

Keressen minket bizalommal vizes fűtési rendszer karbantartásával kapcsolatban, és gondoskodjon radiátorai kiváló állapotáról hosszú távon!

Nézze meg kisvideónkat a működéséről

E-mail cím: :*
E-mail cím megerősítése: :*
Vezetéknév::*
Keresztnév::*

Hívjon: 06 70/ 949-39-49 telefonszámot.

Vagy írjon nekünk az info@dsenergia.eu email címünkre.

Mi a tisztításhoz a Fernox termékeit használjuk.