Vizes fűtési rendszerek, karbantartása, tisztítása

A csövekben képződött rozsda iszapot képez, ami lerakódik a radiátorok alján, a padlófűtésben, a szivattyú egységekben, a hőcserélőkben, és a vízvezeték hálózatban. A lerakodott szennyeződés idővel dugulást, és a rendszer meghibásodását eredményezi.

Fűtésrendszere elszennyeződött, ha:

 • nem fűt úgy a kazán mint rég
 • az összeillesztések helyén csöpög a vezeték
 • furcsa zaj a kazán felől
 • nehezen gyújt be a kazán
 • hideg a radiátor alja
 • a padlófűtés nem adja le a hőt
 • a napkollektorok nem termelnek annyi melegvízet mint régen

A rozsdás iszap már 1-2 éves gázkazánoknál, vegyes tüzelésű kazánoknál is gondot okozhat.

Ha ezeket a hibákat tapasztalja, akkor a csövekben, és a gépészetben felgyülemlett a vízkő, a rozsda, és különböző bakteriális anyagok. A rendszer tisztításra, karbantartásra szorul!

Egy erre a feladatra készült speciális gép segítségével, a radiátorok, és a kazán levétele, megbontása nélkül is kitisztítható a fűtési rendszer:

Karbantartás nélkül a következő problémák léphetnek fel

 • A fűtésrendszerekben megfelelő védelem nélkül korrózió lép fel, amely csökkenti fűtési rendszerének élettartamát.
 • A rozsda és vízkő lerakódások rontják fűtési rendszerének hatásfokát.
 • A kazán hatásfokának romlásával nő az energia felhasználás, és a széndioxid kibocsájtás.
 • A korrózió során képződő gáz és lerakódó rozsda rontja a radiátorok hőleadó képességét.
 • Szélsőséges esetekben a korrózió következtében a radiátorok kilyukadhatnak!
 • Vizsgálatok bizonyítják, hogy a megfelelően kezelt rendszerek jobb hatásfokkal működnek.

Milyen vizes rendszereknél ajánlott az időnkénti tisztítást:

 • Gázkazános
 • Fa tüzelésű kazános
 • Vegyes tüzelésű kazános
 • Padlófűtés, fal, és mennyezet fűtéses
 • Radiátoros
 • Fan col-os
 • Napkollektoros
 • Hőszivattyús

Kazánoknál, és a radiátoros rendszereknél

A korrózió okozta iszap és a vízkő lerakódás csökkenti a fűtés rendszer hatékonyságát, illetve hőcserélő és szivattyú meghibásodáshoz vezethet.

Napkollektoroknál

A napkollektoros rendszerekben a korróziós hatások, a vízkő lerakódás, és a nem megfelelő hő stabilitású hőközlő közeg bomlása miatt lerakódások keletkezhetnek, melyek hatásfokromláshoz vezetnek.

Hőszivattyúknál, és a padlófűtés rendszerben

A korrózió okozta iszap és az alacsony hőmérséklet miatt elszaporodó baktériumok dugulást okoznak a csövekben, ami a fűtés rendszer hatékonyságának csökkenéséhez vezet.

Ha hasonló tüneteket tapasztal a saját rendszerénél, akkor bizony karbantartásra szorul. A rendszeres karbantartással Ön energiát, és pénzt takarít meg, mivel az épületgépészeti rendszere mindig az optimális hatásfokkal üzemel. Ráadásul a pénztárcája mellett a környezetét is kíméli, mert a jobb hatásfok kevesebb káros anyag kibocsájtást eredményez.

Forradalmi újdonság Magyarországon!

Előzze meg a fűtésrendszere elszennyeződését már a beüzemelés pillanatától kezdve.

Total Filter (TF1) fűtésrendszer tisztító:

Az egyetlen olyan csővezeték hálózatba szerelhető szűrőberendezés, melyben egy szabadalmaztatott technológia egyesíti a hidrociklonikus, és a mágneses hatásokat annak érdekében, hogy kiszűrje, csapdába ejtse és magában tartsa a rendszer vizében található szennyezőanyagokat. Ez a jelenleg kapható leghatékonyabb szűrőberendezés ma Magyarországon.

 • egyedülálló hatásmechanizmus, eltávolítja az összes mágnesezhető, és nem mágnesezhető szennyeződést is.
 • vízszintes, és függőleges csővezetéshez is alkalmazható
 • adagolópont a fernox ‘F’ típusú termékek számára
 • Eltávolítás vagy szétszerelés nélkül pillanatok alatt tisztítható
 • Nem blokkolja, és nem szűkíti le a vízáramot
 • Minden szelep, és szerelvény mellékelve van hozzá egy csomagban.
 • A leggyorsabban tisztítható, és beszerelhető, csővezeték hálózatba illeszthető szűrőberendezés.
Total Filter (TF1) fűtésrendszer tisztító
TF1

Nincs rendetlenség, nincs gond a TF1 konstrukciójának köszönhetően a tisztítás nem is lehetne könnyebb. A mágnes pillanatok alatt kivehető és tisztítható anélkül, hogy az egységet ki kellene szerelni a csővezeték hálózatból, vagy szűrőt szét kellene szerelni.

A TF1 egyedülálló tervezése arról is gondoskodik, hogy ne zárja el, vagy ne csökkentse a vízáramot. A 9000 gauss mágneses erőség, hidrociklonikus hatásmechanizmussal kombinálva gondoskodik arról, hogy minden szennyeződést eltávolítson a rendszer vizéből. A TF1 konstrukciója adagolópontként szolgál a Fernox ‘F’ típusú termékek számára.

TF1 egyedülálló tervezése
Fernox TotalFilter TF1

Egyszerű beépíteni, 22 mm-es, vagy 28 mm-es csatlakozókkal is rendelhető. A Fernox TotalFilter TF1 teljes csomagban kapható így nincs szűkség további alkatrészekre, kiegészítőkre, vagy szerelvényekre.

Vízszintes, és függőleges csővezetéshez is megfelelő, a TF1 kialakítása olyan, hogy gyorsan átalakítható legyen függőleges vagy vízszintes csővezetékhez is, ezáltal a problémás szerelés már a múlté.

Kérdések, és válaszok TF1

TF1 kialakítása

Áraink itt megtekinthetőek…

Nézze meg kisvideónkat a működéséről

A fűtésrendszer tisztítására a megfelelő hatásfok érdekében is szükség van!

Fűtésrendszer tisztítása

Sajnos elkerülhetetlen, hogy a fűtésrendszerek egy idő után szennyeződjenek a használatukból adódóan, ennek megfelelően a tulajdonosoknak gondoskodniuk kell a tisztításról. Legyen szó bármilyen technológiáról, a fűtésrendszer tisztítását nem érdemes elhanyagolni, ugyanis ez elsősorban a hatásfok kárára válik.

A fűtésrendszerek átlagosan körülbelül 4-5 év alatt koszolódnak el. A rozsda, vízkő, egyéb lerakódások jelentősen leszűkítik a rendszer keresztmetszetét, ami pedig az áramlási sebességet csökkenti. Ez azt eredményezi, hogy a rendszer hatékonyságának mértéke is rohamosan zuhanni kezd. Ily módon az nem tud százszázalékosan működni, ez pedig a hidegebb napokon komoly problémákat jelenthet, ezért be kell iktatni a fűtésrendszer tisztítását.

A csökkenő hatásfokot az érintettek először azzal szeretnék orvosolni, hogy felcsavarják a hőszabályozót, de ez csak nagyobb fogyasztást eredményez. Ön ne kerüljön ilyen helyzetbe, és ne fogyasszon többet, hanem döntsön a fűtésrendszer tisztítása mellett! A szolgáltatás igénybevételéhez forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!

Növelje kazánja élettartamát a TF1-el!

Növelje kazánja élettartamát a TF1-el!Fűtésrendszerét számos szennyeződés gátolhatja a megfelelő működésben, így érdemes karbantartani, ha a kívánt eredményt szeretné elérni.  A fűtésrendszer tisztítása ajánlatos már az 1-2 éves fűtőrendszereknél is.

Ha az alábbi problémák egyikét tapasztalja, akkor minden bizonnyal fűtésrendszere tisztításra szorul; nem úgy fűt kazánja ahogy régebben, hideg a radiátor alja, nehezen gyújt be a kazán, illetve a csövekben képződő rozsda iszapot képez a vizes fűtési rendszereknél, ami további meghibásodást eredményez.

Szakszerű fűtésrendszer tisztítás érdekében ajánljuk Önnek a TF1-et, amivel már a beüzemelés pillanatától kezdve használhat.  Az egyetlen olyan szűrőberendezés, mely kiszűri, csapdába ejti és magában tartja a fűtési rendszer vizében található anyagokat, melyek rendszerének élettartamát leredukálnák. Ez a jelenleg leghatékonyabb szűrőberendezés ma országunkban.

Miért érdemes a TF1-et választani? Vízszintes és függőleges csövekhez egyaránt használható, eltávolítás és szétszerelés nélkül is tisztítható és megnöveli élettartamát berendezésének. Forduljon hozzánk Ön is, amennyiben fontosnak tartja a szakszerű fűtésrendszer tisztítást!

Ne hanyagolja el a vizes fűtési rendszer karbantartását!

Vizes fűtési rendszerek karbantartásaA vizes fűtési rendszer, vagyis a radiátoros fűtés igen elterjedt megoldás, hiszen a központi fűtés is ezekre a fűtési rendszerekre korlátozódik. Mint minden fűtési rendszert, ezeket is karban kell tartani, ellenőrizni még a fűtési szezon előtt, hogy hatékonyan és biztonságosan működjenek.

A vizes fűtési rendszerek karbantartásának egyik bevált módszere az átmosás. Gyakran megesik ugyanis, hogy a radiátorok hidegek maradnak, hiába megy a fűtés. A hideg radiátort légbuborék kialakulása is okozhatja, ilyenkor légteleníteni kell. Egy másik ok a lerakódások keletkezése. Ez legtöbbször azt jelenti, hogy a radiátor belsejében szennyeződések, törmelék rakódott le, amit fel kell oldani és el kell távolítani, hogy a meleg víz ismét mindenhová eljusson. A vizes fűtési rendszerek karbantartása az öt évnél idősebb fűtésrendszerek esetében indokolt, de ha hideg radiátort, a szokottnál nagyobb fogyasztást, lassabb felmelegedést észlelünk, érdemes szakemberhez fordulni!

Keressen minket bizalommal vizes fűtési rendszer karbantartásával kapcsolatban, és gondoskodjon radiátorai kiváló állapotáról hosszú távon!

A fűtésrendszerek tisztításáról röviden

Vizes fűtésrendszerek tisztításaVitathatatlan, hogy az idő múlása minden berendezésen, használati eszközön meglátszik, ami nemcsak az elöregedés veszélyeivel jár, hanem bekoszolódással is. Természetesen bizonyos berendezéseket rendszeresen tisztítunk, azonban például fűtésrendszerek takarítását gyakran elhanyagoljuk.

A szakemberek a vizes fűtésrendszerek tisztítását gyakorta tanácsolják az ügyfeleknek, illetve azt, hogy rendszeresen ismételjék meg a műveletet, ugyanis számos meghibásodásnak az az okozója, hogy rengeteg szennyeződés rakódik le a csövekben az évek során, ezt pedig csakis külső beavatkozással lehet eltávolítani. A vizes fűtésrendszerek tisztítására sokféle megoldás létezik, vannak olyanok, akik speciális gépekkel vágnak bele a takarításba, de néhányan az egyszerű, kézi kivitelezésre esküsznek.

Bármelyik megoldást is választja, szakértőink segítségére lesznek a vizes fűtésrendszerek tisztítása esetén! Ha kérdése merülne fel tevékenységünkkel kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink valamelyikén!

Hívjon: 06 70/ 949-39-49 telefonszámot.

Vagy írjon nekünk az rendszertisztitas@gmail.com email címünkre.

Mi a tisztításhoz a Fernox termékeit használjuk.