Gyakori kérdések

amelyek sokszor megválaszolatlanok maradnak!

Miért nem szabad 30 évvel ezelőtt épült házba hőszivattyút venni, vagy miért ne vegyünk passzív közeli házba pellet kazánt! Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre próbálunk itt választ adni, hogy ne Ön legyen a marketing gépezet legújabb áldozata.

Felújít, átalakít, újat épít? 

Bármibe is kezd, információs lavina zúdul majd Önre, és nagyon nehéz lesz eldönteni, hogy melyik hasznos, és melyik haszontalan, vagy félrevezető.  Csak a fűtésrendszer esetében a mai technológiáknak köszönhetően fűthetünk, vagy 10 különböző módszerrel, és legyen legény, (vagy leány) a talpán aki megtudja mondani mi a helyes. Hozzánk is nagyon sok kérdéssel fordulnak ügyfeleink, és sokszor a kereskedők félinformációs, marketing katyvaszaitól megbódult emberek teljesen a rossz irányba mennek. Mi ebben próbálunk meg segíteni Önnek!

Lássuk, a mivel fűtsek kérdést?

 • Gázzal
 • Fával
 • Villannyal
 • Hősszivattyúval
 • Pellettel
 • Infra fűtéssel
 • Faelgázósító kazánnal
 • ION kazánnál
 • stb….

ugye, hogy nem egyszerű? Mutatjuk milyen lépésekben gondolkodjon, hogy a helyes irányt találja meg:

 1. Határozza meg a ház szerkezetét, és korát: Ha új házat épít akkor, ezzel a kérdéssel kevésbé kell foglalkozni, mert az új téglák A+ kategóriások a régiekhez képet, plusz a házon biztosan lesz hőszigetelés is. Új ház esetén a 2. kérdés lesz a legfontosabb! Régebbi épület esetén viszont fontos, hogy van tömege a háznak (azaz kő, tégla, vagy egyéb nehéz falszerkezetek vannak), vagy nincs, mert könnyű szerkezetes épület. Ez a kérdés azért fontos, mert a ha például régi kőház, akkor lassú dinamikája lesz a hőáramlásnak, azaz lassan lehet majd felfűteni, és a meleget bent kell tartani. Ha könnyű szerkezetes akkor pedig dinamikusan lehet fűteni, azaz nem kell „őrizni a tűzet otthon”. Ide tartozik az épület szigetelése is, de a tömeg fogja eldönteni, hogy melyik fűtésrendszert válasszuk.
 2. Milyen hőleadók vannak az épületben: Radiátor, vagy felület fűtés, vagy egyik sem. Ez a kérdés azért fontos, mert ez fogja meghatározni, hogy magas, vagy alacsony hőmérsékletű vizel lehet majd fűteni a házat.
 3. Mennyire akarunk automata fűtést: A 21. században már elvárás, hogy eltudjon menni egy hosszú hétvégére Hajdúszoboszlóra, és közben nem hűl ki a ház.
 4. Mennyibe kerül a fűtés kiépítése: Ha Trabantra van pénze, akkor még gyűjtsön hozzá, mert az olcsó rendszerek nem csak hogy  megkeserítik majd az életét, de a pénztárcáját sem fogja kímélni (az olcsóbb mindig drágább elvén). Fontos az is, hogy nem a legdrágábbat kell megvenni, hanem ár-érték arányt kell figyelembe venni!

Ez a négy kérdés azért fontos, mert általában ezek nincsenek jól letisztázva, vagy a vásárló úgy gondolja ezzel nem kell foglalkoznia, mert ebben úgy is a kereskedő fog segíteni. HÁT NEM FOG! A kereskedők (és tisztelet a kivételnek), csak a saját portékájukat akarják eladni minden áron.

Válaszon a listából milyen épületbe szeretné megoldani a fűtést:

 • 10-20 éve épült házat, vagy lakást veszek
 • 20-30 évnél idősebb házat, vagy lakást veszek