Energy Fire System, ami figyeli az égéshez szükséges levegő mennyiségét, és méri a kémény huzatot. A kapott értékek alapján mindig az optimális levegő mennyiséget juttatja a tüzelőanyagra, ezáltal éri el, hogy az égés mindig tökéletes legyen.

 system ami egy speciális égőfej technológia. A rossz minőségű tüzelőanyagok elégetésekor (legyen az rossz minőségű fa pellet, vagy magok, héjak), erős lerakodás keletkezik. Ezt a lerakódást a hagyományos pellet kályhák nem tudják kezelni, és egy idő után az égőfejük eldugul, ami oda vezet, hogy a kályha kikapcsol, vagy leáll. A MultiPellet Evo System egy mechanikusan forgó tengelyt tartalmaz, ami szétporlasztja a rossz minőségű tüzelőanyagból keletkezett hamut, és kihordja a hamutálcába, továbbá levegő segítségével kifújja a finom hamut az égőcsészéből.

 system légcsatornázható rendszerrel is eltudják vezetni a környező szobákba, helyiségekbe a meleg levegőt. Szabályozásuk, és tüzelőanyag adagolásuk teljesen automatán történik. Belső termosztátjuk érzékeli a beállított szobahőmérsékletet, és a megfelelő hőmérséklet elérésekor vissza veszi a kályha tüzelő teljesítményét, vagy kikapcsolja magát.

Ezen felül ezeket a technikai elemeket is tartalmazza ez a készülék: