A készülék választó segítségével, könnyedén kiválaszthatja az Önnek megfelelő típust!

A kazánok, kályhák között négy kategóriát különböztetünk meg:

  1. Hagyományos pelletes készülékek: ezek a legelterjedtebb, legáltalánosabb típusok. Magyarországon is 90%-an ilyen készülékeket forgalmaznak, kályha, kandalló, vagy kazán formájában. Jellemzőjük, hogy csak a legjobb minősítésű (A1, DinPlus, Önorm) fa pellet tüzelőanyagokkal üzemeltethetők. Ezért szakmailag nem ajánlott hagyományos pelletes készüléket vásárolni, mert a Magyar piacon kapható pelletek 70%-át nem képesek eltüzelni. Ha hosszútávon fontos az  olcsó üzemeltetés, vagy a széleskörű fa pellet tüzelőanyag választék, akkor a MultiPellet készülékek a jó választás.
  2. Biomassza készülékek: kizárólag csak kazánházi kivitelben kapható, olcsóbb típusok. Jellemzőjük, hogy régebbi elavult technológiát alkalmaznak, ami a mai korszerű pelletes kazánok technikai fejlettségétől elmarad. Általában ezeket a típusokat vegyes tüzelésű kazánokból alakítják ki, és ezért nem tudják hasznosítani megfelelően a pellet elégetésekor keletkezett hő energiát. Ez a technikai lemaradásuk vezet oda, hogy akár 30-40%-kal is többet fogyaszthatnak a fejlett pellet kazánokhoz képest. Továbbá nem tartalmaznak automatizmusokat (automata gyújtás, tisztítás, hamuzás, stb..).  Előnyüknek talán az olcsóbb árukat sorolhatnánk, de a tüzelőanyag többlet fogyasztása miatt, ez az előny hosszú távon hátrányt jelent.
  3. Multipellet készülékek: fejlettebb technológiával rendelkeznek mint a hagyományos pelletes kályhák, vagy kazánok. Ez a technológia már lehetővé teszi, hogy nem csak a drága elsőosztályú pellet tüzelőanyagokat használjuk, hanem az olcsóbb nagyobb hamutartalmú A2-es minősítésű fa pelleteket is. Ezen kívül a különböző magokat, héjakat is kezelni tudják. A MultiPellet készülékek hasonlóan a hagyományos típusokhoz kályha, kandalló, és kazán változatban is kaphatóak. Jelenleg ezek a típusok képviselik az automata adagolású pellet kályhák, és kazánok csúcsát. Automata gyújtás, eloltás, vezérlés, egyes típusok automata hamuzás, és tisztítási funkcióval is rendelkeznek. Egyáltalán nem érzékenyek a fa pellet minőségére, és egyes típusok 15-20 különböző tüzelőanyagot is kezelni tudnak. Jellemzőjük, hogy kimondottan pellet tüzelőanyagra készülnek ezáltal hatékonyak, energiatakarékosak, és rendelkeznek minden olyan funkcióval ami a kényelmes, és környezetbarát üzemeltetést szolgálja.

Szakmailag a MultiPellet technológiás készülékeket ajánljuk a hagyományos, és biomassza készülékek helyett!

A készülék választó segítségével, könnyedén kiválaszthatja az Önnek megfelelő típust!

Kiváltanám jelenlegi fűtésem!

Kisegítő, rásegítő megoldást keresek!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, értesüljön első kézből akcióinkról, szolgáltatásainkról!