BIOMATIC Compact MultiPellet kazán

Szinte gondozásmentes, teljes automata üzem!

„full automata”

A kompakt változat kisebb helyet foglal mint nagyobb testvére. A DS BIOMATIC kazán család a lakossági pellet kazánok csúcsát képviseli. Nem érzékeny a pellet minőségére, és teljes automatizáltságnak köszönhetően, akár több hétre is magára hagyható. A konkurenciához mérten ár-érték győztes.

Jellemzőjük, hogy nem szenes, vagy vegyes tüzelésű elavult technológiájú kazánokból lettek kifejlesztve, hanem kimondottan pellet, agri pellet, és biomassza tüzelésre. Így akár 70%-os fűtési energiamegtakarítás is elérhető, tüzelőanyag típustól függően.

Előnyök a konkurens kazánokkal szemben:

 • csöves hőcserélő rendszer (hatásfok növelő funkció)
 • saválló letapadás mentes égőfej (élettartam növelő funkció)
 • mozgó alkatrész mentes agri égőfej. Nincs rázórács, lepörgető rendszer, stb.. ami az égésterméket eltávolítja (élettartam növelő funkció)
 • automata gyújtás, és adagolás mellett, automata hamuzás, és hőcserélő tisztítási funkció
 • új generációs gyújtásrendszerrel van felszerelve (élettartam növelő funkció)
 • nagy 600 literes tüzelőanyag tároló (kényelmi funkció)
 • megszorulás, elakadás mentes tengely nélküli adagoló csiga (élettartam növelő funkció)
 • téli-nyári üzemmód (hatásfok növelő funkció)
 • égőfej vissza égés elleni védelme (kiégeti az égőfejben maradt tüzelőanyagot)
 • előszenzoros visszaégés elleni védelem. A visszaégést két szenzor figyeli, ha az első jelet ad akkor kikapcsol a kazán, így nem locsolja le feleslegesen a kazánt hidegvízzel! Ha ez sem elég, akkor a második szenzor vizet juttat az adagoló csőbe ami eloltja a tűzet.

…és még számos apróság, ami egyrészt megnöveli a kazán élettartamát, másrészt pedig kimagasló hatásfokot eredményez.

Teljesen automata begyújtással, hamuzással, és hőcserélő tisztítással rendelkezik. Ajánlott mindazoknak akik szeretik a probléma, és heteken át tartó gondozásmenres üzemeltetést.

DSBIOMATIC Compact 

Kimagasló tulajdonságok…

Előnye, hogy egyáltalán nem érzékeny a fa pelletek minőségére, és egyéb növényi szerves tüzelőanyagokat is képes elégetni. Mindezt egy szabadalmaztatott mozgó alkatrész mentes, égőfej teszi lehetővé, ami cirkulációs levegőáramot hoz létre a tüzelőanyag körül, ezáltal hasznosítja az adott tüzelőanyagban rejlő legtöbb „kivehető energiát”. Az égés után pedig az adagoló csiga letolja az égőfejről a visszamaradt égéstermékeket.

A saválló ötvözet megvédi az égőfejet az agri anyagokból kicsapódó savaktól, savas gőzöktől, továbbá megakadályozzák, hogy az agri pellet ráégjen az égőfejre ilyen például a széna pellet, az elefántfű pellet, a különböző ocsú pelletek.

Nézze meg hogyan gyújtja be, és égeti el a silány rétiszéna pelletet!

A különböző agripelletek elégetését, és a problémamentes üzemelést elősegíti a duplafalú blokk égőtér is, ami a kondenz savas kicsapódást nem engedi lerakódni az égőtér falára. Ez azért hasznos funkció mivel az agri anyagokban előforduló savak akár 3 év alatt is tönkre tehetik a hagyományos kazánok tűzterét!

DSBIOMATIC plus Automatikus gyújtás: egy új generációs gyújtórendszert használ erre a célra. A rendszer forró levegőt képez 800-900°C-t amivel könnyedén lángra lobbant bármit, amit tüzelőanyagként helyeztünk el a kazánban. Az elv a hagyományos gyújtó gyertyához hasonlít, de egy úgynevezett gyújtó pisztoly szerkezettel végzi el ezt a feladatot. A pisztoly robosztusabb, precízebb szerkezet, mint a hagyományos gyújtógyertya, így nem szükséges cserélni 2-3 évente, mint a hagyományos kazánokban, a tűzelőanyagot pedig 60% gyorsabban gyújtja be mint a hagyományos rendszerek!

Védelmi berendezések:

a DS BIODUO kazánok három biztonsági elemet tartalmaznak

 1. feszültség védelem (áram ingadozás esetén megvédi a kazán elektronikai egységét)
 2. túlhevülés elleni védelem (nem engedi, hogy túlmelegedjen a kazánvíz)
 3. vissza égés elleni védelem (megakadályozza a tűzterben lévő láng kilépését)

Technikai paraméterek:

Tűzelőanyag adagolás:

Vákuumos adagoló, külső épített tartályhoz

Garanciális idő:

 • 5 év kazántest és égőfej garancia, és 2 év teljeskörű garanciát biztosítunk!

Szállítás:

 • Raktárról azonnal, vagy 1,5-2 hét

Kérjen személyre szabott, egyedi kedvezményes árajánlatot, egyszerűen, és gyorsan! Ajánlat kérését kollégáink pár órán belül visszaigazolják!

Jelenleg közel 30 különböző méretű, és típusú eszköz közül választhat honlapunkról. Az ajánlati lap kitöltésével tisztább képet kapunk az Ön igényeiről (mi fontos Önnek, milyen kazán típusban gondolkozik, stb..). A személyre szabott árajánlattal egyéni kedvezményeket is nyújtunk, és az igényeit megismerve nem ajánlunk felesleges eszközöket, hisz ha Ön (autós példa szerint) klímás nagyautó kényelemre vágyik, nem fog fapados kisautót vásárolni, és ez fordítva is igaz!

Akciós árak megtekintése

Elérhetőségeink:

Telefonszámok: +36 70/949-39-49
Email címek: barath@dsenergia.eu

DSBIO kazánok

*A hitelajánlat nem minősül ajánlatételnek! A részletekről, és feltételekről, kérjük érdeklődjön elérhetőségeinken!

**A vízteres típusok alapszererelést tartalmaznak! Az alapszerelés feltétele egy, már kiépített (meglévő kazánház)!